Laga stenskott

Vänta inte tills vindrutan spricker!

Vi lagar alltid stenskott om det är möjligt. Det är bättre för din bil, plånboken och miljön. Spricker stenskottet måste hela rutan bytas. Är du hel- eller halvförsäkrad kostar en lagning max 200 kr.

experter på glas

experter på glas

Vad går att laga?

 • 1-3 stenskott max 3 cm stora

 • Mer än 5 cm från rutans kant

 • Ej framför kamera

Skydda stenskottet

Stenskottsplåster

Skydda ditt stenskott med ett stenskottsplåster tills du kan åtgärda det. Beställ och få ett plåster skickat direkt.

Lagning

Hur funkar en lagning?

 • En lagning tar mindre än 30 minuter

 • Våra experter reparerar din ruta med våra patenterade verktyg

 • En lagning kanske inte blir helt osynlig, men vindrutan blir lika stark som före skadan

Försäkring & pris

Vad kostar det?

Har du bilen hel- eller halvförsäkrad? Då har du en glasförsäkring! Det är den viktigaste aspekten när det kommer till pris

 • Betala endast din självrisk

 • Påverkar inte din nybilsgaranti

 • Vi sköter all kontakt med försäkringsbolaget

Se ditt pris här

Skadetyp

Försäkringsbolag

596 KR

596 KR

Tillbehör

Glöm inte torkarbladen

Rekommendationen är att byta bilens torkarblad någon gång varje år. Lägg till ett par torkarblad när du bokar en tid så monterar vi dem åt dig!

Hitta en tid

Se lediga tider och verkstäder nära dig

Vänta inte tills vindrutan spricker, laga stenskott nu!

Har du fått stenskott på vindrutan?

Att hinna få stenskott på vindrutan lagat innan glaset spricker sparar både tid och pengar, det är även bättre för miljön. Vi på Carglass® är experter på bilglas och reparerar alltid en ruta (istället för att byta ut den) där det är möjligt. En reparation påverkar inte vindrutan utan den kommer att vara lika stark som före skadan.

Var på vindrutan kan man laga stenskott?

Vi lagar alltid där det är möjligt, det är bättre för miljön och billigare än att byta hela rutan. Där en lagning negativt påverkar din eller din bils säkerhet, eller riskerar att ge dig som förare en försämrad körupplevelse lagar vi inte. Det handlar typiskt om skador i förarens siktfält, framför körassistanssystem eller för nära rutans ytterkant.

Siktfalt-Stenskott-Lagning-Carglass

Därför ska du laga stenskott på vindrutan direkt!

Har en vindruta väl spruckit måste den bytas. Byta vindruta är mycket dyrare, tar längre tid och har en högre belastning på miljön än att laga rutan innan den spricker. Stenskott på rutan är den vanligaste anledningen till att vindrutor börjar spricka, därför är det smartaste man kan göra att laga stenskottet. Innan vindrutan spricker. Lagningen påverkar inte vindrutan utan den kommer att vara lika stark som innan. Tack vare vårt patenterade lagningsmedel kan vi garantera att lagningen inte går upp och därför ger vi livstidsgaranti på arbetet.

Kundbetyg

Vi bryr oss om vad våra kunder tycker och alla som utför ett arbete hos oss har möjligheten att lämna en recension. Recensionerna samlas in av ett oberoende verktyg för kundrecensioner. Varje svar publiceras automatiskt, oavsett hur högt eller lågt betyget är, på vår hemsida.

Recensioner

Lagning av stenskott

Garanti

För att du ska känna trygghet i det arbete vi utför ger vi dig garanti så länge som du äger bilen. Om stenskottet spricker efter att skadan har lagats, byter Carglass® vindrutan utan kostnad för dig.

Garantin är inte giltig vid nya skador som åstadkommits av externa faktorer (t.ex. olyckor, stenskott, hagel etc.), som inte Carglass® kan påverka.

Så här gör du när du fått ett stenskott

Så här gör du när du fått ett stenskott:

 1. Täck över stenskottet med ett stenskottsplåster. Då skyddas vindrutan mot ytterligare skada tills du kan åtgärda den på någon av våra verkstäder

 2. Boka första bästa lediga tid för snabb lagning av stenskottet hos Carglass®!

 3. Åk till Carglass®-verkstaden enligt din bokning. Besöket kommer att ta ungefär 30 minuter. Ofta går det fortare.

 4. Betala din självrisk på plats i verkstaden med kort eller Swish.

 5. Nu är det klart! Vi sköter all nödvändig kontakt med ditt försäkringsbolag åt dig.

Varför spricker stenskott när det är varmt ute?

Stenskott på rutan kan lätt spricka när temperaturen växlar. Laga innan det är försent! När du lagar din trasiga vindruta räknas den som hel och du kan återigen köra din bil dit du ska.

Kan jag få stenskottet lagat där jag bor?

Vi har verkstäder över hela Sverige. Här hittar du Carglass®.

Vad är det som gör att stenskott spricker?

Stenskott kan få vindrutan att spricka av flera anledningar. En vanlig anledning är temperaturskillnader eftersom det får spänningen att öka i rutan, men fysisk påverkan t.ex. när du kör på en ojämn väg kan också orsaka det. Det kan vara att du har på värme inne i bilen medan det är kallt ute eller att bilen är varm och du åker genom en biltvätt. Att du kör över ett gupp eller en grop i vägbanan kan även det orsaka sprickor i glaset.

Hur går det till att laga ett stenskott på vindrutan?

Vad kostar det att laga stenskott?

Att laga stenskott går via din försäkring och det enda du betalar är din självrisk. Oavsett bilmärke eller ålder på bilen. Ibland kan skadan vara så pass stor att vindrutan behöver bytas, men vi försöker alltid laga i första hand. Pris på att laga stenskott.

Är det krångligt att få stenskott lagat?

Nej, det är inte särskilt krångligt. När du gjort din bokning tar vi hand om resten. Du behöver bara berätta vilket registreringsnummer du har så löser vi allt, vi lagar skadan och sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag.

Hur påverkar en stenskottsreparation miljön?

Att laga ett stenskott är billigare och bättre för miljön än att byta ruta. Vi lagar alltid glaset i första hand när det är möjligt.

Kan man få stenskott lagat gratis?

Ja, det är faktiskt möjligt. Det beror på vilket försäkringsbolag din bil är försäkrad hos. Det kostar från ingenting till några hundralappar och en glasreperation påverkar inte din bonus.

Hur lång tid tar det att laga ett stenskott?

Vi fixar det oftast på mindre än en halvtimme. Under tiden så bjuder vi på kaffe eller te. Det finns även wifi-uppkoppling i alla våra verkstäder. Vill du hellre ta en liten sväng i området under tiden går det bra att låna en cykel av oss.

Går en spricka i vindrutan att reparera?

Vi lagar inte sprickor i vindrutor. Detta för att säkerheten inte kan garanteras om rutan väl börjat spricka.

Min vindruta är krossad, går den att laga?

Nej, rutan går att laga om stenskottet är mindre än en gammal femkrona och inte har hunnit spricka. Är framrutan krossad måste den bytas ut mot en ny. Läs mer på vår sida Byte av sprucken vindruta.