Samarbetspartners

Carglass® samarbetar med de flesta försäkringsbolagen

Försäkringsbolag

aktsam-forsakring-logotyp.pngBilig_png_750px.pngbilsport_mc_se_white_on_black_cmyk.pngbrunskogs_cmyk.pngDinalogo.pnglogo-200x200.png2560px-Folksam_logo.svg.pnggjensidige-forsakring-logotyp.pngica-forsakring-logotyp.png5069fd52-cadf-4576-b267-b5dc79da2b69.pnglin_logo_blue_rgb.pngLF-Logo-Vanster-RGB.pngtryggaval-moderna-forsakringar.pngSENSOR-BLACK-2021.pngsolo_svedea_rgb_friyta.pngtre-kronor-forsakring.pngtrygg-hansa-logo.pngvardia-forsakring-logotyp.pngVolvia logo svart copy.jpgwatercircles-forsakringar-logotyp.png

Försäkring vid stenskott och byte av bilglas

Täcker försäkringen stenskott? I många fall är det faktiskt gratis att laga stenskott. Läs mer om lagning av stenskott och byte av vindruta på försäkringen nedan.

Försäkring vid stenskott

Är din bil försäkrad så betalar du endast din självrisk på verkstaden när du bokar en tid för lagning av stenskott. Det påverkar inte din nybilsgaranti och vi sköter all kontakt med ditt försäkringsbolag. Det som behövs är ett skadedatum som du anger vid bokning. Antingen via hemsidan, i telefon med oss eller direkt på verkstaden. Skadedatumet bekräftar att du hade en försäkring när skadan inträffade vilket gör det möjligt för dig att nyttja din glasförsäkring.

Vad brukar försäkringen täcka?

För att försäkringen ska täcka lagning av de stenskott du har får stenskotten inte vara fler än 3 stycken, de får max vara 3 cm diameter och inte sitta i siktfältet eller framför kameran. Stenskotten måste även sitta mer än 5 cm från rutans kant för att det ska gå att laga dem.

Självrisk? 

Har du en hel eller hel- eller halvförsäkrad bil som fått ett stenskott så täcker din försäkring lagning av stenskott. Då betalar du endast självrisken som brukar vara mellan 0- 200 kr för en lagning. På vår sida för priser hittar du vilken självrisk som gäller för respektive försäkringsbolag.

Vad brukar gälla vid olika försäkringstyper? (hel, halv, trafik)

Har du bilen hel- eller halvförsäkrad så har du även en glasförsäkring. Det är förskingringen som avgör kostnaden. Saknar din bil en försäkring eller har du enbart trafikförsäkring hjälper vi dig naturligtvis med att laga ditt stenskott också. Skillnaden är att du betalar 1 050 kr inkl. moms direkt till oss på verkstaden.

Försäkring vid byte av bilglas

Är din bil försäkrad så betalar du endast din självrisk på verkstaden när du bokar en tid för byte av bilglas. Det påverkar inte din nybilsgaranti och vi sköter kontakten med ditt försäkringsbolag. Det som behövs är ett skadedatum som du anger vid bokning. Antingen via hemsidan, i telefon med oss eller direkt på verkstaden. Skadedatumet bekräftar att du hade en försäkring när skadan inträffade vilket gör det möjligt för dig att nyttja din glasförsäkring.

Vad brukar försäkringen täcka?

För att försäkringen ska täcka bytet av din trasiga vindruta måste skadan i glaset räknas som glasskada. En glasskada är en spricka orsakad av ett stenskott, ett stenskott som är för stort, sitter för nära kanten, sitter för nära kameran av vindrutan eller i förarens siktfält. Skador som inte räknas som glasskador är till exempel repor, blästringar eller skadegörelse.

Siktfalt-Stenskott-Lagning-Carglass

Självrisk? 

Har du en hel eller hel- eller halvförsäkrad bil som fått en glasskada så täcker din försäkring bytet av vindrutan. Då betalar du endast självrisken vilken kan variera i pris och kan vara både fast och procentuell. De vanligaste självriskerna hittar du på vår sida för priser.

Vad brukar gälla vid olika försäkringstyper? (hel, halv, trafik)

Har du bilen hel- eller halvförsäkrad så har du även en glasförsäkring. Det är försäkringen och självrisken som avgör kostnaden. Saknar din bil en försäkring eller har du enbart trafikförsäkring hjälper vi dig naturligtvis med att byta bilglas på din bil ändå. Skillnaden är att du betalar hela kostnaden. På vår sida för priser kan du fylla i en förfrågan om prisoffert för byte av bilglas utan glasförsäkring och med trafikförsäkring.

Carglass sköter allt åt dig

Har du fått stenskott eller är i behov av ett nytt bilglas? Det enda du behöver göra är att boka en tid via vår hemsida. Där fyller du i registreringsnummer, skadedatum och kontaktuppgifter så sköter vi resten!

Hitta en tid

Så enkelt är det att få stenskott lagat och bilglaset bytt hos Carglass

En lagning tar mindre än 30 minuter hos oss, en vindruta byter vi på 2,5 timme och försäkringsbolaget kontaktar vi åt dig. Allt du behöver göra är att boka en tid så sköter vi resten, välkommen!