Trygg-Hansa Försäkring

Stenskott eller annan glasskada

Glasskada med Trygg-Hansa

Behöver du laga ett stenskott i vindrutan eller byta bilglas? Som kund hos Trygg-Hansa bokar du enkelt tid hos Carglass®. All skaderapportering sker vid bokningen här, så du behöver inte kontakta Trygg-Hansa gällande din glasskada. Snabbt och enkelt!

Experter på bilglas

Experter på bilglas

Laga stenskott med Trygg-Hansa

Genom att laga stenskott innan glaset spricker sparar du både tid och pengar samt värnar för miljön och din säkerhet.

På Carglass® lagar vi alltid en ruta om det är möjligt.

En reparation påverkar inte vindrutan utan den kommer att vara lika stark som innan skadan. Carglass® garanti gäller så länge du äger bilen. Om stenskottet spricker efter att skadan har lagats hos Carglass®, byter Carglass® vindrutan utan kostnad för dig som kund hos Trygg-Hansa. Garantin är inte giltig vid nya skador som åstadkommits av externa faktorer (t.ex. olyckor, stenskott, hagel etc.), som inte Carglass® kan påverka.

Byta vindruta med Trygg-Hansa

Sprickor eller skador större än tre cm i diameter går inte att laga. En spricka i vindrutan försämrar även både sikten och säkerheten, därför behöver du byta din ruta så fort skadan upptäcks.

För din säkerhet

För din säkerhet

Självklart lämnar vi garanti på alla utförda arbeten

Har Carglass® bytt ditt bilglas gäller samma garanti som vid lagning av stenskott. Om något problem skulle uppstå efter bytet till följd av arbetet vi utfört så åtgärdar Carglass® detta utan kostnad för dig som kund hos Trygg-Hansa. Garantin är inte giltig vid nya skador som åstadkommits av externa faktorer (t.ex. olyckor, stenskott, hagel etc.), som inte Carglass® kan påverka.

Många av dagens nyare bilmodeller har vanligtvis en kamera eller sensor i vindrutan som stödjer system för att underlätta körningen och höja säkerheten. Vid byte av vindruta kan Carglass® kalibrera kamerorna på de flesta bilmodellerna.

Självrisk vid glasskada med Trygg-Hansa

All skaderapportering sker vid bokningen här hos oss på Carglass®, så du behöver inte kontakta Trygg-Hansa gällande din glasskada. Snabbt och enkelt! Har du en bilglasförsäkring hos Trygg Hansa är det endast självrisken du betalar vid lagning eller byte av bilglas hos Carglass®.

Laga stenskott: 100 kr/ lagning (50 kr/ lagning med Bilförsäkring Stor).

Byte av vindruta, sidoruta eller bakruta: 1 500 kr (750 kr med Bilförsäkring Stor).

Bra att veta: Att laga eller byta vindrutan påverkar inte din bonus eller premie hos Trygg Hansa.

Starta onlinebokningen