Byta vindruta

Rutbyte

Hur funkar ett byte?

  • Ett glasbyte tar normalt 2,5 timmar

  • Vi monterar in en ny ruta och kalibrerar bilar med kamera

  • Glas enligt orginaltillverkarens standard

Försäkring & pris

Vad kostar det?

Har du bilen hel- eller halvförsäkrad? Då har du en glasförsäkring! Det är den viktigaste aspekten när det kommer till pris

  • Betala endast din självrisk

  • Påverkar inte din nybilsgaranti

  • Vi sköter all kontakt med försäkringsbolaget

Se ditt pris här

Skadetyp

Försäkringsbolag

KALIBRERING

Kamera och sensorer

Dagens bilmodeller har vanligtvis en kamera eller sensor i vindrutan som stödjer system för att underlätta körningen. Carglass® kan kalibrera kameror på de flesta bilmodeller.

596 KR

596 KR

Tillbehör

Glöm inte torkarbladen

Rekommendationen är att byta bilens torkarblad någon gång varje år. Lägg till ett par torkarblad när du bokar en tid så monterar vi dem åt dig!

Hitta en tid

Se lediga tider och verkstäder nära dig

Då ska du byta vindruta:

När vindrutan är sprucken, har fler än 3 stenskott eller om stenskottet är placerat mindre än 5 cm från fönsterkanten behöver rutan bytas. Den kan också behöva bytas om stenskott är placerat i siktfältet. Är du osäker på om din vindruta går att laga eller behöver bytas? Kontakta oss för snabb hjälp!

Kundbetyg

Vi bryr oss om vad våra kunder tycker och alla som utför ett arbete hos oss har möjligheten att lämna en recension. Recensionerna samlas in av ett oberoende verktyg för kundrecensioner. Varje svar publiceras automatiskt, oavsett hur högt eller lågt betyget är, på vår hemsida.

Recensioner

Går det på försäkringen att byta vindruta?

Går det på försäkringen att byta vindruta?

Ja, det gör det om du har en försäkring som täcker glasskador. Du behöver bara stå för självrisken som är lite olika mellan försäkringsbolagen. Vi sköter alla kontakter med ditt försäkringsbolag så du behöver bara höra av dig till oss på Carglass® så ordnar vi allt. Att byta bilglas påverkar varken din bonus eller premie hos ditt försäkringsbolag.

En spricka i vindrutan försämrar både sikten och säkerheten. Därför är det viktigt att byta sprucket bilglas så fort skadan upptäcks. Vindrutan är en bärande del av moderna bilars kaross och agerar även stöd mot krockkudden vid passagerarsidan om olyckan skulle vara framme. En hel vindruta är säkrare, snyggare och höjer värdet på din bil.

Skadat bilglas?

Carglass® hjälper dig oavsett vilken glasskada du har råkat ut för! Vi lagar stenskott och byter glasrutor på alla bilmärken och årsmodeller. Självklart lämnar vi garanti på alla utförda arbeten.

Boka direkt

Spricka i vindrutan? Byt vindrutan hos Carglass®

Vad kostar det att byta bilglas?

Priset på ett vindrutebyte beror på om du har en hel- eller halvförsäkring på din bil och om denna bilförsäkring omfattar glasskador eller ej. Här kan du se priser på de vanligaste självriskerna.

Gäller min nybilsgaranti även om jag byter vindruta hos Carglass®?

Carglass® är världens största bilglasspecialist med verksamhet i närmare 40 länder. Vi lagar stenskott och byter bilglas åt mer än 12 miljoner kunder årligen. Självklart fortsätter din nybilsgaranti därför att gälla även när du bytt din vindruta hos oss. Med vår patenterade monteringsteknik blir känslan dessutom som att få en helt ny bil.

Är det krångligt att få vindrutan utbytt?

Nej, inte särskilt. När du har bokat vindrutebytet hos oss tar vi hand om resten. Du anger bara ditt registreringsnummer så sköter vi kontakten med ditt försäkringsbolag och även med biltillverkaren om det skulle behövas. Du lämnar in din bil med trasig ruta och hämtar ut den några timmar senare med en ny vindruta och torkarblad om så önskas. Det är allt.

Hur lång tid tar det att byta vindruta?

Hos Carglass® behöver du bara vara utan din bil i några timmar och vi bjuder självklart på kaffe/te och wifi medan du väntar. Om du behöver åka på något litet ärende under tiden vindrutan byts kan du låna en lånecykel. På många verkstäder finns även lånebil att använda utan extra kostnad. Då vi bara har elbilar behöver du inte ens betala för drivmedel när du lånar en bil av oss.

Kan man laga en spricka i bilglas?

Vi lagar stenskott, men inte sprickor. Detta beror på att säkerheten i vindrutan inte kan garanteras när vindrutan väl börjat spricka.

Bör jag köpa en begagnad bil som har en spricka i vindrutan?

Köper du en bil med en spricka i vindrutan behöver du antagligen byta vindruta på en gång. Det gör sikten bättre, din körning säkrare och det höjer andrahandsvärdet. En ny vindruta är därför en bra investering. Om den tidigare ägaren var försäkrad när sprickan (eller stenskottet) uppkom kan den tidigare ägaren göra en skadeanmälan för detta skadetillfälle. Du kan då utnyttja den tidigare ägarens glasskadeföräskring, då skadan uppstod under dennes försäkringsperiod. Viktigt: Du kan inte utnyttja din glasskadeförsäkring om skadan redan fanns där när bilen köptes.

Kan jag sälja en bil med sprucken vindruta?

Självklart så går det, men du kommer troligtvis att behöva gå ner flera tusen på priset. Ofta mycket mer än vad självrisken för att få vindrutan bytt kostar. Så det är ju helt klart smartare att laga vindrutan innan bilen läggs ut på försäljning.

Går det att polera bort repor i vindrutan?

Vi polerar ej bort repor i vindrutor i våra verkstäder. Är glaset skadat av en spricka eller repa så ska rutan bytas ut av säkerhetsskäl då hållfastheten inte längre kan garanteras.

Stenskott vid besiktning

Om du har en glasskada på din vindruta vid besiktningen kan det innebära att du får nedslag. Följ länken för att läsa mer om hur du kan gå tillväga när du har Stenskott vid besiktning.