Vårt Samhällsengagemang

En del av vårt DNA

Carglass® finns i många olika länder och som en del av Belron hittar du våra verkstäder i över 39 länder, på 5 kontinenter. Detta gör det möjligt för oss att aktivt bidra till en positiv samhällsutveckling i stor skala - något som ligger oss varmt om hjärtat. Det finns flera olika initiativ och samarbeten både lokalt och globalt som sker inom både Carglass® och Belron.

Att ge tillbaka

Happy child africa tikkun

Africa Tikkun

Belron grundades ursprungligen i Sydafrika, vilket gör att även Carglass'® rötter är förankrade här. Därför har vi valt att samarbeta med Afrika Tikkun - en sydafrikansk välgörenhetsstiftelse som hjälper utsatta barn, ungdomar och deras familjer med utbildning, hälsovård och sociala tjänster. Varje år bidrar hela Belron och Carglass® genom ett event, The Spirit of Belron, som du kan läsa mer om längre ned på sidan!

Barncancerfonden

Barncancerfonden

Barncancerfonden i Sverige är en organisation som gör ett otroligt jobb och har en enorm samhällspåverkan. Deras vision är att alla barn som drabbas av barncancer ska leva – inte bara överleva. Vägen dit består av forskning, utbildning och samarbeten. Samt att aktivt stötta de drabbade och deras familjer. Sedan 2015 har vi samarbetat med Barncancerfonden och är enormt glada och tacksamma för att vi kan stötta deras vision och viktiga arbete.

Vi springer för Afrika Tikkun

För att stödja Afrika Tikkun genomför Belron varje år ett triathlon i London för att samla in pengar till stiftelsen. Initiativet heter The Spirit of Belron Challenge. Från Carglass® i Sverige får alla medarbetare som vill vara med och delta - antingen lokalt via en app eller direkt på plats på arenan i London. Då står Carglass® för rese- samt hotellkostnaderna för att så många som möjligt ska kunna vara med. Läs mer om initiativet på belron.com.

  • Att vara engagerad

    Varje dag engagerar vi oss och visar intresse för både kunder och kollegor. Det är en del av vårt företags DNA.

  • Att visa omtänksamhet

    Vi värderar alla lika och att visa hänsyn och vara omtänksam ska vara självklart för alla våra medarbetare.

  • Uppriktigt samarbete

    Vi värderar högt att vara uppriktig och visa samarbetsvilja i vårt dagliga arbete.

Så bidrar vi till att alla får en chans

Vårt samarbete med Samhall

Sedan en tid tillbaka samarbetar vi med det statligt ägda Samhall - vars uppdrag är att skapa meningsfulla och utvecklande arbeten för personer med funktionsnedsättning. Genom vårt avtal har de tagit över leveransen av stenskottsplåster till våra kunder. Vi är väldigt glada att vara en del av Samhalls verksamhet och därmed bidra till en mer inkluderande och hållbar värld.