Vi är en del av Belron - världsledande inom bilglas

Carglass® är en del av Belron - en global koncern som är världsledande experter på lagning, byte och kalibrering av bilglas. I Sverige har Carglass® runt 100 verkstäder där vi hjälper dig att laga och byta bilrutor oberoende av bilmärke eller årsmodell.

Med sina 30 000 anställda i 40 länder gjorde Belron® över 12 600 000 bilglasjobb under 2022 vad avser lagning, byte och kalibrering av bilglas. Totalt hjälpte vi över 19 000 000 kunder inom vårt område. Därtill genomförde vi över 2 500 000 kalibreringar. 

En av grundpelarna i Carglass® affärsidé är att våra tekniker alltid ska ha tillgång till rätt glas av högsta kvalitet. Mer än 95% av rutorna är alltid tillgängliga från vårt lager, och vi har över 3,5 miljoner glasrutor i lager.

Viktigast är våra kunder

I hjärtat av allt vi gör är vårt åtagande att alltid leverera kundservice i världsklass. Vi mäter kundnöjdhet i alla våra verksamheter genom att be våra kunder att betygsätta oss baserat på frågan:

"Hur troligt är det att du rekommenderar oss till en vän eller kollega?" Vi är oerhört stolta över att vårt globala betyg är över 83%.

Kundservice i världsklass

Kundservice i världsklass

The Belron Way of Fitting är en levande utvecklingsprocess - som vi arbetar kontinuerligt med för att säkerställa att vår metod alltid ligger steget före. 2021 investerade vi €2,4m i R&D för ändamålet. En annan viktig del i detta led är att tillhandahålla våra tekniker branschledande verktyg så att de alltid har möjligheten att utöva sin tekniska kompetens till fullo.

Läs mer om Tech

Upptäck mer om Belron

Belron har ett tydligt mål: ‘Making a Difference with Real Care’. Ett vägledande ordspråk som genomsyrar hela organisationen och som ligger till grund för verksamheten världen över. Läs mer om Carglass ägare på deras webbplats, och om hur de jobbar för att vara världsledande inom lagning, byte och kalibrering av bilglas.

Belron - en global koncern

En bilhistoria som funnits i över 90 år!

Året var 1932 när Paul Eugene Jacobsson startade Stockholms Glassliperi på Västmannagatan 66, i Stockholm. Då stod man ute på gatan och bytte bilarnas vindrutor, som på den tiden var ett enkelt planglas just bara för vindskydd. Idag heter vi Carglass och är en del av en världsledande koncern.

Följ med på en resa i vår nästan 100-åriga historia