Vad är ett stenskottsplåster?

Stenskottsplåster är en förebyggande plastfilm som placeras över ett stenskott för att skydda ett stenskott från vätska och smuts, samt för att minska risken att ett stenskott övergår till en spricka.

Stenskottsplåster är tunna skyddande filmer som appliceras på stenskott för att förhindra sprickbildning och ge extra skydd för att inte förvärra en bilglasskada. Plåstren är tillverkade av starkt och genomskinligt material, vanligtvis polyuretan, som är motståndskraftigt mot påfrestningar och ger ett osynligt skyddslager. Plåstren är utformade för att vara enkla att använda och kan anpassas till olika storlekar och former av stenskott.

Stenskottsplåster frilagd

Varför ska man sätta på ett stenskottsplåster?

Syftet med stenskottsplåster är att förhindra att en stenskottskada förvärras och blir en spricka samtidigt som det skyddar skadan från fukt och smuts som kan tränga in genom stenskottet. Genom att täcka stenskottet med plåstret minskar du risken för att det spricker och således kan du undvika dyrare reparationer.

Stenskottsplåster är transparenta, vilket innebär att de inte påverkar sikten eller estetiken på bilrutan. De flesta plåstren är också självhäftande och kan enkelt tas bort utan att lämna rester på rutan om du skulle vilja byta ut dem eller när stenskottet ska repareras.

Stenskottsplåster lagar inte stenskott

Det finns en uppfattning om att stenskottsplåster är ett substitut för att laga ett stenskott, men så är inte fallet. Ett stenskott behöver alltid lagas, om det inte är för stort eller om stenskotten är för många (fler än tre i Carglass® fall), då behöver vindrutan bytas ut helt.

Stenskottsplåster finns endast för att en skada inte ska förvärras från ett stenskott till en spricka. Genom att så snart som möjligt efter ett stenskott har uppstått sätta på ett stenskottsplåster minskar risken för att din ruta spricker – innan du hunnit fått skadan reparerad. Men faktum är att stenskott alltid behöver lagas, annars är det bara en tidsfråga innan din ruta spricker.

Hos oss kan du beställa stenskottsplåster gratis.

Carglass® byter din bilruta även ute i Europa

Hero 2000x800 happy girls in booth of car

Europasemestern kan snabbt riskera att bli förstörd om du råkar ut för en glasskada på bilen. Men inga problem, Carglass® finns i många länder över hela Europa.

Läs mer

Hur går det till att reparera ett stenskott?

Laga stenskott hero 2000x800px Tips and Guides

Att laga ett stenskott behöver inte vara dyrt eller ta lång tid, speciellt inte om du har en försäkring. Det tar vanligtvis inte mer än 30 minuter att få stenskottet åtgärdat.

Läs mer