Varför du bör glasbehandla din vindruta

När du byter eller lagar en vindruta hos Carglass® erbjuder vi en glasbehandling av din vindruta. Att glasbehandla vindrutan har flera fördelar. Förutom att det ser snyggt och prydligt ut motverkar det skador och förbättrar sikten, vilket alltid innebär en säkrare och bekvämare körning.

När du byter eller lagar en vindruta hos oss har du alltid möjligheten att även glasbehandla din reparerade eller nya vindruta.

En glasbehandling är en bearbetning av din vindruta som gör att vindrutan blir starkare, får bättre sikt och avvisar smuts bättre. Vi har listat de främsta fördelarna till varför det är bra att glasbehandla vindrutan.

  • Skadeförebyggande En av de främsta fördelarna med att glasbehandla din vindruta är att det kan hjälpa till att förhindra skador. Glasbehandlingen appliceras som en klar och osynlig beläggning på rutan och fungerar som ett skyddslager. Det kan motstå mindre stenskott, repor och sprickor som kan uppstå genom daglig användning eller av vägskräp.

  • Bättre siktförhållanden Beläggningen hjälper till att avvisa vatten och smuts som kan fastna på rutan eller i kanterna på rutan, speciellt under blåst och regn. En behandling kan faktiskt också bidra till att minska bländning från motljus eller starkt solljus.

  • Längre livslängd Beläggningen fungerar som ett skyddslager mot yttre faktorer som solens UV-strålar, föroreningar och oxidationsprocesser. Det hjälper också till att förhindra att rutan blir spröd, missfärgad eller deformerad över tid. Med mindre slitage betyder det alltså att din vindruta håller längre, vilket är en vinst för dig och för miljön.

  • Rent och snyggt En behandlad vindruta skiner med en klar och glänsande finish, vilket gör att din bil ser ren och välvårdad ut. Rutan blir också lättare att tvätta och eftersom den avvisar smuts och håller sig ren längre.

Lägg till Carglass® Protect i din bokning

Om du bokar en lagning eller ett byte av bilglas hos oss erbjuder vi alltid möjligheten att lägga till en behandling av vindrutan. Du bokar det enkelt som en tilläggstjänst här online eller via vår Kundservice. Välkommen!

Hitta en tid

Carglass® byter din bilruta även ute i Europa

Hero 2000x800 happy girls in booth of car

Europasemestern kan snabbt riskera att bli förstörd om du råkar ut för en glasskada på bilen. Men inga problem, Carglass® finns i många länder över hela Europa.

Läs mer

Hur går det till att reparera ett stenskott?

Laga stenskott hero 2000x800px Tips and Guides

Att laga ett stenskott behöver inte vara dyrt eller ta lång tid, speciellt inte om du har en försäkring. Det tar vanligtvis inte mer än 30 minuter att få stenskottet åtgärdat.

Läs mer