Hur byter du dina vindrutetorkare?

Att ha fungerande vindrutetorkare är avgörande för en säker och klar sikt under körning i dåligt väder. Om dina vindrutetorkare har blivit slitna eller skadade och inte längre fungerar som de ska, kan det vara dags att byta ut dem. Carglass® har tagit fram en enkel steg-för-steg-guide som hjälper dig att byta vindrutetorkare på din bil.

  • Köp rätt storlek Innan du börjar bör du dubbelkolla vilken storlek på vindrutetorkarna som passar din bil. Du kan antingen kolla i din bils bruksanvisning eller mäta längden på de befintliga bladen. Det är viktigt att ha rätt storlek för att bladen inte ska gnissla och hacka fram över rutan.

  • Lyft upp torkararmarna Lyft försiktigt upp torkararmarna och placera dem i upprätt position. Se till att de är stabila och inte riskerar att falla ner när du arbetar med dem.

  • Ta bort de gamla torkarbladen Beroende på vilken typ av vindrutetorkare du har kan du behöva trycka på en liten knapp eller klämma för att frigöra de gamla bladen från torkararmarna. Var noga med att hålla torkararmarna borta från vindrutan för att undvika skador.

  • Fäst de nya bladen Ta de nya torkarbladen och fäst dem på torkararmarna genom att följa tillverkarens anvisningar. Det kan vara enklare att fästa den ena änden först och sedan försiktigt trycka ner torkaren tills den klickar på plats.

  • Sänk ner torkararmarna Sänk försiktigt ner torkarbladen till vindrutan igen. Se till att torkarna ligger jämnt mot vindrutan och inte fastnar på något sätt.

  • Testa funktionen Sätt på vindrutetorkarna och testa att de fungerar korrekt genom att använda vindrutetorkarläget.

Carglass® byter dina vindrutetorkare

Vi byter gärna dina vindrutetorkare oavsett om du har reparerat eller bytt en vindruta. På så sätt behöver du inte tänka på något samtidigt som du vet att du får dina vindrutetorkare installerade av professionella bilglastekniker.

Boka tid

Carglass® byter din bilruta även ute i Europa

Hero 2000x800 happy girls in booth of car

Europasemestern kan snabbt riskera att bli förstörd om du råkar ut för en glasskada på bilen. Men inga problem, Carglass® finns i många länder över hela Europa.

Läs mer

Hur går det till att reparera ett stenskott?

Laga stenskott hero 2000x800px Tips and Guides

Att laga ett stenskott behöver inte vara dyrt eller ta lång tid, speciellt inte om du har en försäkring. Det tar vanligtvis inte mer än 30 minuter att få stenskottet åtgärdat.

Läs mer