Laga stenskott själv - vi har svaren på dina frågor

Laga stenskott själv

Kit för att laga stenskott själv finns att köpa på diverse hobbybutiker och det går självklart att utföra arbetet hemifrån. Men kostnaden för att köpa ett kit är ungefär detsamma som det kostar för konsumenten att gå till någon av Carglass® verkstäder och få sin bilruta lagad.

Varför bör man inte göra det?

Det är en dålig idé både ur säkerhets- och ekonomiskt perspektiv. I stället bör man reparera sin bilruta hos en erfaren specialist, som vet vad de håller på med. Men det behöver inte bli speciellt dyrt – det kan till och med bli helt gratis.

Vilka risker medför detta?

Att laga stenskott själv kan vara förenat med väldigt stora risker. Det finns stenskottslagningskit att köpa hos diverse återförsäljare, men det finns flera nackdelar med att laga stenskott på egen hand. Ett stenskott som inte lagats korrekt går inte att göra om, vilket blir betydligt dyrare än om man lagar stenskottet ordentligt från början. Enligt våra experter lönar det sig oftast att gå till en specialist på bilglas från början istället för att laga stenskott själv. Att laga en spricka i vindrutan själv är inte heller att rekommendera. Är sprickan längre än 3 cm går den dessutom inte att laga. Då måste hela vindrutan bytas ut.

Vilket resultat kan man förvänta sig?

Att laga bilglas själv ökar risken att resultatet blir av varierad kvalité. Eftersom glas är ett levande material är det svårt att kunna laga ett stenskott utan den utbildning, långa erfarenhet och utan de certifierade verktygen som vi på Carglass® har tillgång till. Laga stenskott hos Carglass®.

Boka tid

Varför ska man laga hos Carglass®?

Varför man ska laga stenskottet hos Carglass® istället för att köpa ett kit är dels på grund av försäkringen. Försäkringen täcker ofta det mesta av jobbet och slutkostnaden för dig som kund brukar landa på som mest 200 kronor vilket är ungefär vad bara satsen kostar att köpa hem. Räknar man sedan med maskiner som behövs för jobbet och att det inte helt säkert blir bra framstår det inte som ett särskilt bra alternativ att fixa stenskottet själv.

Var kostar det?

Kostnaden för att laga ett stenskott hos Carglass® ligger mellan 0-200 kr, med en hel- eller halvförsäkring, aldrig mer. Om din bil saknar försäkring där emot eller endast har trafikförsäkring är kostnaden 1050 kr för en till tre lagningar.

Hur lång tid tar det?

En smart idé är att laga stenskottet så fort som möjligt efter att man upptäckt skadan. Om man väntar för länge riskerar skadan att utveckla sig till en spricka som gör att man tvingas byta ut hela rutan istället. Om du råkat ut för ett stenskott kan du boka en tid hos Carglass® redan idag. Det går snabbt att få en tid och arbetet kostar oftast max ett par hundralappar – ett smartare alternativ än att laga stenskott själv.

Boka tid