Byta eller reparera Kia vindruta

Om Kia

Historiskt sett har de inte varit särskilt vanliga på de svenska vägarna – men de senaste årtiondena har Kia tagit enorma steg. 2018 hade de faktiskt två modeller på topp tio-listan över mest sålda bilar till privatpersoner, - Kia Ceed och Kia Niro. Lägg därtill modellerna Kia Rio, Kia Sportage, Kia Picanto och Kia Stonic som alla hamnade på topp 40, och du förstår att Sydkoreas största biltillverkare efter Hyundai har vunnit svenskarnas hjärtan.

Byta vindruta Kia Ceed

Det finns självklart flera anledningar till att Kia går så starkt på den svenska marknaden. Två av dem är kvaliteten och det sportiga temat, som passar många svenskar. En annan är säkerheten man får genom att välja en bil från en så pass stor tillverkare. Men, säkerheten till trots, sedan ska bilen användas och slitas också – förr eller senare behöver de flesta laga bilrutan.

Byta-vindruta-Kia-Ceed-Carglass

Byte av vindruta - Kia Ceed på Carglass® Östersund.

När allt fler svenskar väljer Kia ställer det även krav på verkstäderna att kunna reparera dessa. För den som väljer Carglass® spelar det ingen roll om man behöver laga stenskott på en Kia Sportage, byta vindruta på Kia Ceed eller bakruta på en Kia Rio – här kan man få hjälp med att reparera eller byta bilruta på samtliga Kia-modeller.

BOKA TID FÖR DIN KIA HÄR!

Garanti - Kia

För att du ska känna trygghet i det arbete vi utför ger vi dig garanti så länge som du äger din Kia. Om stenskottet spricker efter att skadan har lagats, byter Carglass® vindrutan utan kostnad för dig.

Bra att veta: Din Kia behåller eventuell nybilsgaranti även efter ett besök hos Carglass®.

Hitta en tid

Garantin är inte giltig vid nya skador som åstadkommits av externa faktorer (t.ex. olyckor, stenskott, hagel etc.), som inte Carglass® kan påverka.

Laga stenskott Kia

Den som till exempel fått stenskott på sin vindruta gör bäst i att laga det så fort som möjligt. Vindrutan kan nämligen stå för upp till 30 procent av bilens totala hållfasthet och väntar man för länge med att boka en tid riskerar man att skadan förvärras. Något som kan vara både farligt och dåligt för ekonomin.

Behöver man reparera vindrutan kan man boka en tid här redan idag. Då får man snabbt hjälp på en av Carglass® verkstäder som är vana att reparera Kia. Oftast tar det bara några dagar att få en tid och när du kör in bilen till verkstaden finns bilrutan redan där, allt som återstår är reparationen. Det går på ett par timmar och sedan kan du hämta ut din bil – utan att behöva krångla med lånebil.

Mest sålda Kia-modeller i Sverige 2018:

1. Kia Ceed - 2 577 exemplar

2. Kia Niro - 2 479 exemplar

3. Kia Rio - 1 225 exemplar

4. Kia Sportage - 1 129 exemplar

5. Kia Picanto - 1 029 exemplar

6. Kia Stonic - 981 exemplar

7. Kia Optima447 exemplar

Källa: Teknikens värld

BOKA TID FÖR DIN KIA HÄR!

Kundbetyg

Vi bryr oss om vad våra kunder tycker och alla som utför ett arbete hos oss har möjligheten att lämna en recension. Recensionerna samlas in av ett oberoende verktyg för kundrecensioner. Varje svar publiceras automatiskt, oavsett hur högt eller lågt betyget är, på vår hemsida.

Recensioner